Ramón Jáuregui – De la Responsabilitat Social Empresarial a l’Economia del Bé Comú

Dilluns, 18 juliol, 17.30 h

Accés lliure, fins a completar aforament

Objectiu:

Valoració de la situació actual de la responsabilitat social i el seu futur davant el comportament de les empreses en aquest àmbit.

Públic destinatari:

Empresaris/àries.

Responsables de departaments de responsabilitat social en empreses d’Alacant.

Representants d’organitzacions del tercer sector.

Regidors/es d’ajuntaments.

Públic en general.

Descripció:

Conferència impartida per l’eurodiputat en la qual s’avaluarà la situació actual de la responsabilitat social i el seu futur, tenint en consideració la difusió i evolució del concepte de responsabilitat social i les actuacions de les empreses en aquest àmbit, tant les considerades de Responsabilitat Social com les «males pràctiques» que pretenen revestir de responsabilitat social actuacions que no tenen relació amb aquesta.

Ramón Jáuregui_cortada

Ponent:

Ramón Jáuregui és enginyer tècnic i advocat. Ha sigut alcalde de Sant Sebastià (gestora municipal de 1978), regidor de l’Ajuntament de Sant Sebastià (1979-1980), secretari general de la UGT d’Euskadi (1980-1983), delegat del govern en el País Basc (1983-1986), vicelehendakari (1987-1991) i conseller de Justícia i Treball del Govern Basc (1994-1997).

En el PSE i en el PSOE ha estat com a secretari general del PSE-EE (PSOE) (1988-1998), ha sigut membre de l’Executiva Federal del PSOE (1993-2000), diputat per Àlaba en el Congrés dels Diputats i portaveu del PSOE de Política i Ocupació i en la Comissió Constitucional (2000-2008), parlamentari europeu i portaveu del Grup Socialista en la Comissió Constitucional del Parlament Europeu. A l’octubre de 2010, va ser anomenat ministre de la Presidència. I, des de maig de 2014, és eurodiputat.

Jáuregui va impulsar en 2002 la Proposició de Llei sobre Responsabilitat Social de les Empreses, presentada pel Grup Parlamentari Socialista en el Congrés dels Diputats, la qual no va arribar a aprovar-se. Des del seu paper com a eurodiputat en el Parlament Europeu, junt amb el laborista Richarch Howitt i l’italià Antonio Tajani, va promoure la creació d’un intergrup sobre responsabilitat social corporativa en 2014 que, lamentablement, va acabar desestimant el Parlament. Una negativa que mostra que, la responsabilitat social no és una prioritat com ho va ser en el passat per al Parlament, fet del qual Jáuregui ha alertat, i que, potser, l’ha portat a analitzar, detalladament, i destacar les potencialitats de l’Economia del Bé Comú.

Conferencia – De la Responsabilidad Social Empresarial a la Economía del Bien Común

Lunes, 18 julio, 17.30 h

Acceso libre, hasta completar aforo

Objetivo:

Valoración de la situación actual de la responsabilidad social y su futuro ante el comportamiento de las empresas en este ámbito.

Público destinatario:

Empresarios/as.

Responsables de departamentos de responsabilidad social en empresas de Alicante.

Representantes de organizaciones del tercer sector.

Concejales/as de ayuntamientos.

Público en general.

Descripción:

Conferencia impartida por el eurodiputado en la que se evaluará la situación actual de la responsabilidad social y su futuro, teniendo en consideración la difusión y la evolución del concepto de responsabilidad social así como las actuaciones de las empresas en este ámbito, tanto las consideradas de Responsabilidad Social como las «malas prácticas» que pretenden revestir de responsabilidad social actuaciones que no tienen relación con ésta.

Ponente:

Ramón Jáuregui es ingeniero técnico y abogado, ha sido alcalde de San Sebastián (gestora municipal de 1978), concejal del Ayuntamiento de San Sebastián (1979-1980), secretario general de la UGT de Euskadi (1980-1983), delegado del gobierno en el País Vasco (1983-1986), vicelehendakari (1987-1991) y consejero de Justicia y Trabajo del Gobierno Vasco (1994-1997)

En el PSE y en el PSOE ha sido secretario general del PSE-EE (PSOE) (1988-1998), miembro de la Ejecutiva Federal del PSOE (1993-2000), diputado por Álava en el Congreso de los Diputados y portavoz del PSOE de Política y Empleo y en la Comisión Constitucional (2000-2008), parlamentario Europeo y portavoz del Grupo Socialista en la Comisión Constitucional del Parlamento Europeo. En octubre de 2010, fue nombrado ministro de la Presidencia. Y, desde mayo de 2014, es eurodiputado.

Jáuregui impulsó en 2002 la Proposición de Ley sobre Responsabilidad Social de las Empresas, presentada por el Grupo Parlamentario Socialista en el Congreso de los Diputados, que no llegó a aprobarse. Desde su papel como eurodiputado en el Parlamento Europeo, y junto con el laborista Richarch Howitt y el italiano Antonio Tajani, promovió la creación de un intergrupo sobre responsabilidad social corporativa en 2014 algo que, lamentablemente, acabó desestimando el Parlamento. Una negativa que muestra que la responsabilidad social no es una prioridad como lo fue en el pasado para el Parlamento, algo de lo que Jáuregui ha alertado, y que quizá le ha llevado a analizar detalladamente y destacar las potencialidades de la Economía del Bien Común.

%d bloggers like this: